Cum stai cu iubirea?

Acasa Forums AgoraPsi Cum stai cu iubirea?

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by Profile photo of Dragoş Geamănă Dragoş Geamănă 3 years, 9 months ago.

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #346

  Potrivit teoriei triangulare a iubirii dezvoltată de către psihologul Robert Sternberg, iubirea constă în trei componente distincte, și anume: intimitate, pasiune și angajament.

  Câtă iubire simte o persoană, depinde de forţa absolută a celor trei componente, iar acele cupluri care se potrivesc cel mai bine manifestă nivele de intimitate, pasiune și angajament similare. Sternberg a identificat şapte „tipuri de iubire” diferite, bazate pe posibilităţile de combinaţie între intimitate, pasiune şi angajament existente într-o relaţie.

  Puţine cupluri care sunt împreună de mult timp experimentează „Iubirea desăvârşită”. În cele mai multe relaţii, nivelul de intimitate, pasiune şi angajament descreşte cu trecerea timpului şi apariţia diferitelor circumstanţe. Nu este deloc neobişnuit pentru un cuplu ca pe parcursul relaţiei să experimenteze mai multe tipuri de iubire.

  Câtă intimitate, pasiune, respectiv angajament, simţi că există în relaţia ta? Din partea ta, dar şi din partea partenerului/ partenerei? Cum este asta pentru tine?

Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.