Reguli generale

Acasa Forums AgoraPsi Reguli generale

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by Profile photo of Ciprian Marcu Ciprian Marcu 4 years ago.

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #133
  Profile photo of Ciprian Marcu
  Ciprian Marcu
  Keymaster

  Acest forum se adresează tutoror persoanelor interesate de domeniul psihologiei și psihoterapiei.

  Fie că:

  • dorești să discuți un aspect teoretic,
  • ești interesat de părerea altora despre o problemă,
  • cauți suport in rezolvarea unei probleme personale,
  • dorești să discuți cu alți oameni care se confruntă cu probleme similare,

  ai ajuns în locul potrivit.

  Cu toții avem opinii și parte din rolul comunității noastre este de a împărtășii experiențele, gândurile și opiniile noastre cu ceilalți într-o manieră care să le fie de folos. Dar dacă cineva nu este de acord cu opinia noastră nu înseamnă ca una din părți se înșeală și cealaltă are dreptate; înseamnă doar ca au ales o altă cale decât a noastră.

  Nu am vrea să găsim aici oameni care se concentrează pe a ști și pe a avea dreptate dincolo de orice dubiu; a căror opinie este cea corectă pentru orice situație exprimată de un alt membru.

  Opiniile nu sunt bune sau greșite – sunt doar perspectiva cuiva asupra unei situații. Dacă cineva nu este de acord cu părerea ta nu înseamnă că nu știe despre ce vorbește, greșește, etc – este doar diferit de tine.

  Ar fi de preferat să avem câți mai mulți membrii concentrați pe a oferi suport, nu pe a împărtăși ceea ce ei cred ca este părerea “corectă” asupra situației.

  Să ne amintim că ceilalți vor continua să facă greșeli – este modul în care învățăm – chiar dacă ne urmează sau nu sugestia oferită. Ideea este să le-o oferim într-o maniera suportivă și atât. Dacă cineva are o întrebare la ce am scris este absolut în regulă să răspundem. Dar nu la fel de în regulă este să ne aparăm punctul de vedere până la moarte și să ne comportăm ca și cum ar fi singura modalitate corectă de a privi acea situație. Acest lucru nu este o modalitate suportivă de a dezbate și nu este în spiritul colectivității noastre.

  Vă mulțumim pentru cooperare și înțelegere !

Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.