Consiliere medicală

Medicul curant, se pare, nu are timpul necesar să explice pacientului cum funcționează corpul uman în diverse condiții normale (variații date de vârstă, graviditate, emoții) sau de boală. Astfel, pacientul rămâne mai angoasat de afecțiunile sale, mai puțin compliant la tratament și mai puțin dispus să adopte alternative sănătoase de viață.

Proiectul de față îți propune să ajute oamenii care vor să-și înțeleagă și să-și folosească în mod optim această mașinărie minunată, care este corpul uman. Se vor discuta aspecte biologice și psihologice, în condițiile particulare ale persoanei consiliate. Abordând perspectivele medicale și psihoterapeutice, această consiliere medicală se axează pe legătura minte-corp, pe somatizare și pe resursele pe care persoana le are la dispoziția sa, astfel încât să devină mai conștientă de propria capacitate de a-și conduce viața. Astfel, proiectul nu își propune să optimizeze diagnosticele sau tratamentele deja stabilite de către medicii curanți, ci să crească nivelul de conștientizare a propriei dezvoltări personale.

Pentru detalii și / sau programări, vă rugam să o contactați pe Dr Irina-Maria Miron.


·

Direcțiile generale de dezvoltare CDP

Scopul CDP este acela de a desfăşura activităţi centrate pe nevoile psihologice de dezvoltare personală a beneficiarilor precum şi pe actualizarea potenţialului acestora.

Direcţiile de dezvoltare pe care CDP si le propune în următorii 3 ani sunt:
– Accesibilizarea psihoterapiei ca metodă de dezvoltare personală pentru diferite categorii de populaţie
– Întărirea comunităţii de psihoterapeuţi.

Activităţile desfăşurate de CDP sunt: consiliere şi psihoterapie individuală, consiliere de cuplu şi familie, consiliere în doliu, grupuri de suport şi dezvoltare personală, training-uri, prezentări şi ateliere.

CDP urmează 2 direcţii de dezvoltare pentru următorii 3 ani:

I. Accesibilizarea psihoterapiei pentru diferite categorii de populaţie.

1. Pentru adolescenţi şi tineri – creşterea nivelului de empatie, a gradului de acceptare de sine, utilizarea limbajului asertiv.

2. Pentru persoane cu boli cronice sau acute – creşterea gradului de acceptare de sine, reducerea stresului, reorientarea scopurilor.

3. Pentru persoane fără ocupaţie – dezvoltarea capacităţilor de socializare, antrenarea resurselor proprii, creşterea acceptării de sine

 

II. Întărirea comunităţii de psihoterapeuţi

1. Pentru tineri psihologi – informare privind profesia, întâlniri profesionale, implicare în proiecte

2. Dezvoltarea de cercetări

3. Sensibilizarea cadrelor medicale


·